top of page

Powderbrows bieden tal van voordelen. Ze zijn geschikt voor iedereen, ongeacht de vorm of type van je wenkbrauwen. Ben je op zoek naar prachtig gevormde wenkbrauwen die er natuurlijk uitzien en langdurig blijven? Dan zijn powderbrows iets voor jou!

Powderbrows

Over de behandeling

Bij het plaatsen van powderbrows wordt een geavanceerde techniek gebruikt die gericht is op het creëren van volle, natuurlijk ogende wenkbrauwen met behulp van een speciale pigmentatietechniek. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een fijne naald om pigment in de bovenste lagen van de huid aan te brengen, waardoor een poederachtige, zachte uitstraling ontstaat. Het resultaat zijn perfect gevormde wenkbrauwen met een subtiele, natuurlijke finish die langdurig blijft.

Bij semi-permanente make-up wordt pigment met een naaldje in de huid aangebracht. Dit pigment vervaagt na verloop van tijd omdat het in de bovenste huidlaag wordt geplaatst, in tegenstelling tot tattoo's en permanente make-up. Aangezien de bovenste huidlaag zich voortdurend vernieuwt, zal het pigment geleidelijk vervagen. Wij werken uitsluitend met hoogwaardige producten en de nieuwste technieken om een optimaal resultaat te garanderen.

Veel mensen aarzelen om semi-permanente wenkbrauwen te proberen uit angst voor een te donkere of onnatuurlijke uitstraling, maar powderbrows kunnen juist een heel natuurlijk resultaat geven! Het effect hangt af van jouw persoonlijke voorkeur. Samen bespreken we de kleur, vorm en intensiteit om het gewenste resultaat te bereiken.

Voor een zeer natuurlijke uitstraling passen we de ombre brow-techniek toe. Hierbij wordt de aanzet van de wenkbrauw subtiel ingeschaduwd met een iets donkerder staartje. Deze methode is geschikt voor iedereen en zorgt voor een zachte overgang, wat resulteert in een natuurlijke uitstraling. 

Waarom is een touch-up noodzakelijk?

Na 6 tot 8 weken kom je langs voor touch up. Een touch-up is noodzakelijk om eventuele aanpassingen te doen aan de vorm, kleur of dikte van de wenkbrauwen, indien gewenst. Deze bijwerking verlengt ook de houdbaarheid van de pigmentatie. Terwijl de pigmentatie van de eerste sessie met ongeveer 70% vervaagt, is dit bij een touch-up slechts 30%.

Hoe lang blijft het resultaat?

Het resultaat van powderbrows blijft over het algemeen 1 tot 2 jaar, afhankelijk van factoren zoals huidtype, leeftijd en levensstijl. Om de frisheid van de wenkbrauwen te behouden, wordt aangeraden om een touch-up behandeling te laten uitvoeren binnen 12 maanden, 18 maanden of 24 maanden.

Bij wie kunnen powderbrows niet toegepast worden?

Powderbrows kunnen niet toegepast worden bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven (in de eerste 3 maanden), hepatitis patiënten, diabetes patiënten (tenzij toestemming arts) en personen met hart- en vaatziekten die al lange tijd bloedverdunners innemen (tenzij toestemming arts).

Voor- en nazorg

Voor de behandeling:

  • Vermijd het gebruik van drugs, alcohol, koffie, bloedverdunners en pijnstillers.

  • Ga niet onder de zonnebank en vermijd blootstelling aan de zon gedurende 2 weken voorafgaand aan de behandeling.

Eerste 7 dagen na de behandeling:

  • Geen watercontact met de wenkbrauwen.

Eerste 2 weken na de behandeling:

  • Neem geen bad.

  • Vermijd sauna's, bubbelbaden, stoombaden.

  • Onderga geen schoonheidsbehandelingen aan het gezicht.

  • Beperk zware trainingen of activiteiten waarbij overmatig zweten op het gezicht kan ontstaan.

  • Voorkom contact met chloor, stof en andere irriterende stoffen.

  • Breng geen make-up aan op de wenkbrauwen.

  • Vermijd blootstelling aan de zonnebank of direct zonlicht.

Voor een optimale genezing is het belangrijk dat je gedurende het herstelproces de behandelde huid zo weinig mogelijk aanraakt en korstjes er niet aftrekt. Gebruik na 2 weken, als de wenkbrauwen volledig hersteld, zijn elke dag een sPF50. 

Healing process

Brow transformation

Genezing powderbrows
bottom of page